Üdvözöljük! Kérjük, engedélyezze a javascript használatát, mert ez szükséges a weboldalunk működéséhez! Köszönjük. :-) d'Elhoungne Divatház • Fashion House • Internetes áruház • Női ruházat

HÍREK - BLOG:

d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne 2021 júniusi első pezsgőpartink - Színem szerint 3 tervezővel
2021 / 3.
2021 júniusi első pezsgőpartink - Színem szerint 3 tervezővel »
2021-06-02

Tavasz-nyár-ősz vagy tél típus vagy? Esetleg még nem tudod? Sebaj, mert hármunk kínálatában rengeteg szép öltözetet és ékszert próbálhatsz fel miközben finom pezsgő és házisüti ízét élvezed. Hozd el a barátnődet is, hagy kényeztessük el mindkettőtöket! Sok szeretettel, egyszeri, csak itt érvényes kedvezményekkel és kínálattal várunk, 1 teljes órán át csak rátok figyelünk, titeket szépítünk majd!
...


DivatBlog:
d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról
2021 /2
2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról »
2021-04-20

Milyen kelméket láthatunk tehát a Premiere Vision ajánlatában, mit keressünk az üzletek polcain? Erről írok ebben a cikkemben.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári Színtrendek a párizsi Premiere Visionról
2021 / 1.
2021 tavaszi-nyári Színtrendek a párizsi Premiere Visionról »
2021-02-25

A Premiere Vision a világ legnagyobb és legfontosabb alapanyag, kellék (ruházati) és színtrend, mintatrend, kelmetrend szakvására. Öt színkártyát ajánl a szakvásár trendcsoportja a kényelmes utcai öltözködés számára.
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Köszöntjük az Új Esztendőt!
2020 / 7.
Köszöntjük az Új Esztendőt! »
2021-01-01

Véget ért a patkány éve, elkezdődött a bivaly éve. Vajon mit hoz?
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál
2020 / 6.
Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál »
2020-12-18

Protokoll, viselkedés kultúra, törődés? Nagy értékű vagy kis értékű, személyes, vagy személytelen ajándék? Elfogadhatom, vagy vissza kell küldenem?
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne 2020 áprilisi-májusi fejlesztéseink.
2020 / 5.
2020 áprilisi-májusi fejlesztéseink. »
2020-06-06

Az elmúlt időszakban kevesebbet hallhattatok rólunk, a háttérben azonban komoly fejlesztések zajlottak. Erről és a soron következőkről írok most nektek, mert nagy örömömre szolgál, hogy rá is kérdeztetek :-)
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Milyen lehetőségekben érdemes gondolkodni a jelenlegi helyzetben?
2020 / 4.
Milyen lehetőségekben érdemes gondolkodni a jelenlegi helyzetben? »
2020-06-03

Világunk átalakulásának vagyunk tanúi hónapok óta.
... egy új valóság van kialakulóban melyet tudomásul kell vennünk és kinek-kinek egyénileg kell megtalálnia azt a módot, ahogy tovább működhet
...


Koronavírus idején:
d'Elhoungne Mit nekem Kovid-19!
2020 / 3.
Mit nekem Kovid-19! »
2020-04-19

37. nap önkéntes elvonultságban. Odakint virágzó hársfák, kergetődző nyulak és
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Túl a jelenlegi helyzeten
2020 / 2.
Túl a jelenlegi helyzeten »
2020-04-11

Fontos, hogy szükség szerint változtasd meg a gondolkodásod és fókuszálj valami másra, pozitív dolgokra, a belső egyensúlyodra. Azt nem tudjuk felügyelni, hogy mi történik a világban, de részben kontrollálhatjuk azt, ami velünk történik.
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Ki a d`Elhoungne Divatház tervezője?
2020 / 1.
Ki a d`Elhoungne Divatház tervezője? »
2020-02-03

A második videó a d`Elhoungne Divatház tervezőjének, d`Elhougne Zsuzsannának szakmai útját mutatja be.
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Így öltöztetünk fel Téged is
2019 / 9.
Így öltöztetünk fel Téged is »
2019-12-06

Létrehoztunk egy youtube csatornát a d`Elhoungne Divatház számára, ahová feltöltöttük az első werk filmünket, amiből azt tudhatod meg, hogyan öltöztetünk fel téged is.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Farmerkék trendek 2019
2019 / 8.
Farmerkék trendek 2019 »
2019-06-04

A farmer a divatvilág főnixmadara, 1000 és egy új életre kel. Hol klasszikus indigókék, hol fekete, hol színes, hol koptatott, hol kőmosott, hol lyuggatott, hol felülfestett, hol bevonatos, hol hímzett, flitterezett, ringlizett, ... A variációk sora kifogyhatatlan.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Fürdőruha trendek 2019
2019 / 7.
Fürdőruha trendek 2019 »
2019-05-25

A mostani időjárás nem kedvez ugyan a fürdőruha viselésnek, de előbb utóbb csak beköszönt a nyár. Én mindenképp optimista vagyok, ezért szánom ezt a cikket a fürdőruha trendek ismertetésére.
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Fotóztunk
2019 / 6.
Fotóztunk »
2019-05-17

Különleges napot töltöttem, néhány nem hétköznapi emberrel. Lefotóztuk a mostanában elkészült öltözeteket.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Paco Rabanne 2019 Resort
2019 / 5.
Paco Rabanne 2019 Resort »
2019-05-08

Ígértem egy cikket nektek a francia divat fenegyerekének - lásd az előző cikkemben miért emlegették így - 2019 tavaszi kollekciójáról, mint számomra ezen szezonban a legkedvesebbről. Ez a 2019 RESORT, tehát hétvégi, kikapcsolódós, nyaralós, bulizós - azaz nem munkába járós - kollekciót 2018 június 19-én mutatták be Párizsban.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Paco Rabanne a sokoldalú
2019 / 4.
Paco Rabanne a sokoldalú »
2019-05-03

Szervusz, kedves olvasóm!
Ígéretem szerint ma Paco Rabanne (1934 február 18.-) 2019 Resort kollekciójáról és a Divatházról írok.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Divattervező vs. Ruhatervező
2019 / 3.
Divattervező vs. Ruhatervező »
2019-04-26

Üdvözöllek ismét!!! d`Elhougne Zsuzsanna vagyok, a te jövőbeni ruhaterveződ / öltözködésterveződ / divatterveződ és a d`Elhoungne DivatBlog szerzője. :-)
Divatház, kollekció, szezon, ruhatervező, divattervező vagy stylist! Csak úgy ömlenek a meghatározások, de vajon tudod kedves olvasó mit takarnak valójában? Azt hiszem teljes a káosz a köztudatban, sajtóban, de talán még a tervezők körében is sok kifejezés kapcsán.
...


Nekünk tetszett:
d'Elhoungne Tavaszi bolondságok egykor
2019 / 2.
Tavaszi bolondságok egykor »
2019-04-26

Sikk a szalonból: Az utóbbi két év a bogyós gyümölcsök, citrusfélék és dinnye bűvöletében telt el a divatban. Mármint cseresznye a fülben, a cipőn, citrom, dinnye a textílián,
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Ajándékaink 1-4.
2019 / 1.
Ajándékaink 1-4. »
2019-04-26

A jövőben itt olvashatsz majd az újdonságainkról, divat hírekről, érdekességekről, a következő kollekciónkról és várható ajándékaidról is.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne d`Elhoungne DivatBlog START!
2019 / 0.
d`Elhoungne DivatBlog START! »
2019-04-26

Miért kövess engem?
- Mert - ha itt vagy - érdekel a divat, érdekelnek a trendek és szeretnél olvasni róluk, érdekel a viselettörténet, kíváncsi vagy arra ki vagyok, mi ez a márka, hogyan dolgozik egy tervező, milyen az élete.
- Szeretnéd tudni mi áll jól neked, milyen színt, formát, hosszt viselj,
... 

DivatBlog:

2019 / 3. Divattervező vs. Ruhatervező

Üdvözöllek ismét!!! d`Elhougne Zsuzsanna vagyok, a te jövőbeni ruhaterveződ / öltözködésterveződ / divatterveződ és a d`Elhoungne DivatBlog szerzője.   :-)   

Divatház, kollekció, szezon, ruhatervező, divattervező vagy stylist! Csak úgy ömlenek a meghatározások, de vajon tudod kedves olvasó mit takarnak valójában? Azt hiszem teljes a káosz a köztudatban, sajtóban, de talán még a tervezők körében is sok kifejezés kapcsán.

Én például ruhatervező (= öltözettervező = öltözéktervező), vagy divattervező vagyok? Nos, azon kevesek közé tartozom kis hazánkban, aki mindkettő volt már és stylist is rendszeresen. :-) No de a stylistokat ne keverjük ide, mert semmi közük nincs sem a ruhatervezéshez, sem a divattervezéshez, róluk majd egy későbbi blogban írok.

Magamat öltözködéstervezőként szoktam definiálni - újabb meghatározás! -, mert teljes felöltöztetésben gondolkozom amikor tervezek, nem csak öltözetet rajzolok. Azt hiszem, ezt a kifejezést én találtam ki még a kilencvenes években és ma sem használják túl sokan rajtam kívül. De, hozok két példát a saját múltamból, hogy jól érzékeld a különbséget.

Első példa:
Mindjárt a legelső munkahelyemen, a KZW Divatházban Katalin zu Windischgraetz hercegné első és egyetlen tervezőasszisztense / tervezője lettem - a munkát pályázaton nyertem el, mint legjobb! - azonnal mély vízbe kerültem. Az első naptól kosztümöket, ruhákat, kalapokat, táskákat, öveket, cipőket, ékszereket, de csomagolást és logót is kellett terveznem. Persze mindezt nem tanultam (csak ruhatervezést, grafikai munkákat), magam tapostam ki a saját utamat. Egy későbbi blogban majd írok bővebben erről az izgalmas és tanulságos időszakról. :-) A kollekció egy méregdrága nagybemutatón debütált és megjelentünk a női magazinokban, az öltözeteket pedig a kiváltságosok a műhelyünkben vehették meg, a többiek pedig a Haris közi üzletben. Kisszériás, női finom konfekciót gyártottunk, saját varrodában, saját budapesti üzletben árusítva, presztízs márkaként. Mit tippelsz? Ez ruhatervezés, vagy divattervezés volt? A választ a második példa után olvashatod majd!  

d'Elhoungne Divattervező vs. Ruhatervező

d`Elhougne Zsuzsanna: Halasi csipke és hernyósemruházat (terv és kivitelezés is)

d'Elhoungne Divattervező vs. Ruhatervező

d`Elhougne Zsuzsanna: Halasi csipke és hernyósemruházat (terv és kivitelezés is)

Második példa:
A harmadik munkahelyem az EGO SPORT volt, amiről minden bizonnyal többen hallottatok, hiszen az egész országban hozzá lehetett jutni az öltözeteinkhez. Itt is úttörő munkát végeztem, mint legelső tervező, aki maga készítette a mérettáblázatot, műszaki dokumentációt és felügyelte, ellenőrizte a gyártást, de az imázs anyagokat is én készítettem és a nyomdai munkát is személyesen ellenőriztem. (Évekkel később bővültünk és lett egy olasz kolleganőm, akitől magam is sokat tanultam tőle a valódi, nemzetközi dizájnról.) Itt kifejezetten csak sportruházatot és szabadidőruházatot gyártottunk, valamint táskákat, sapkákat, kesztyűket. Az öltözeteinket csupán a kereskedők számára mutattuk be évente kétszer, fél évvel a szezon előtt. Én egy évvel a szezon előtt készítettem el a terveket, a kelméket és a trend infókat nemzetközi szakvásárokon szereztük be. A mintakollekcióról és színvariációkról rajzolt katalógust csináltam, amit a cég képviselői szétterítettek az országban és ez alapján, valamint az évi két bemutatón vették fel a megrendeléseket és ezt felszorozva gyártottuk az öltözeteket. Saját tulajdonú üzletünk nem volt, csak egy nagykereskedésünk. Saját varrodánk szintén nem volt, a mintadarabokat is a leírásom alapján készítették el a leendő gyártók. Összefoglalva, közönségbemutatót nem tartottunk, viszont ott voltunk a karácsonyi vásárban az Expon, készült TV és óriásplakát reklámkampányunk, időnként megjelentük egy-egy magazinban, de leginkább kereskedői lapban reklámoztuk magunkat, viszont országosan jelen voltunk és sok száz / ezer darab készült egy-egy modellből.
Mit tippelsz? Ez ruhatervezés, vagy divattervezés volt? 

d'Elhoungne Divattervező vs. Ruhatervező

d`Elhougne Zsuzsanna Divatnaptár 2016 nyárra (2015 évi terv)

d'Elhoungne Divattervező vs. Ruhatervező

d`Elhougne Zsuzsanna Divatnaptár 2016 nyárra (2015 évi terv)

És a definícióm:
Az alábbiakban hangsúlyozottan a saját definícióm alapján értékelem a ruhatervezés és divattervezés különbségét, tekintve, hogy nem találtam semmilyen meghatározást a forrásaimban a két kifejezésre.

Úgy gondolom, hogy a divattervező (személy és cég) hatással van tágabb környezete (országa, kontinense, a bolygó) öltözködési kultúrájára, míg a ruhatervező helyi kisközösségekre, vagy egyes személyekre hat csupán.

Divattervezői befolyást elérhetünk a média vagy a kereskedelmi lefedettség által. Tehát divattervező pl. a DIOR Ház / CHANEL Ház, mert bár nem lehet minden utcasarkon, de még minden nagyvárosban sem Dior / CHANEL ruhákat kapni, mégis hatással van az egész bolygó öltözködésére, mert mindenki ismeri, sok tervező követi, sokan másolják, olyan erős a márka marketingje és az általa megteremtett presztizs. Ugyanakkor divattervező az a noname kínai márka is, akinek a termékeit minden nagyvárosban megtalálod és nagyon-nagyon sokan viselik, így hatással van (többnyire negatív hatással) az öltözködéskultúránkra.

A leírtakból egyenesen következik, hogy divattervező képzés nincs és nem leszel divattervező az által, hogy elvégzel egy iskolát, bármelyik legyen is az. Divattervező az eredményeid és a hatásod által leszel vagy nem leszel.

Ezek alapján a KZW Divatházban - én, mint dizájner - ruhatervező voltam, hiszen nem volt országos ismertségünk és elérhetők, hozzáférhetők, megfizethetők sem voltunk tömegesen, viszont az EGO SPORTban - én, mint dizájner - divattervező voltam, mert az országos fedettség, elérhetőség, hozzáférhetőség és megfizethetőség által tömeges hatást gyakoroltunk a magyar emberek öltözködésére, öltözködéskultúrájára. Bónusz infó, hogy a modelljeink másolatát megtaláltam a kínai piacon, rosszabb minőségű kelméből, de egy az egyben kopizva a fazont, transzfermintát (textilnyomási eljárás), színt, márkanevet.

Most itt, a d`Elhoungne márka indításakor öltözködéstervező (ruhatervező besorolás) vagyok, divattervezői célkitűzéssel! Kérlek, támogass ebben és ajánld másoknak is a delhoungne.com oldalt! Köszönöm.
   :-)

Iratkozz fel (itt lentebb) híreinkre, blogomra, hogy jövő pénteken találkozzunk, amikor Paco Rabanne csodás 2019 Resort kollekciójáról olvashatsz és ismét egy keveset rólam is.

Szeretettel:
d`Elhougne Zsuzsanna
a te öltözködésterveződ   :-)
2019-04-26

  1 db hozzászólás van ehhez a témához, a tiéd lehet a(z) 2-dik. 😍
 
Erzsi (2019-05-22):
Helló
 
Biztosan megérted, hogy ellenőrizzük a hozzászólásodat, tartalmaz-e tiltott tartalmat, mint: káromkodás, politizálás, rosszindulatú megjegyzés, vagy reklám. :-) Amennyiben bármi ilyesmi lenne benne, töröljük és emailben közöljük veled a törlés okát. Három, súlyos esetben már az első alkalom után letilthatjuk a hozzászólásaidat.

 

d'Elhoungne stílusalakítás
d'Elhoungne stílusalakítás
nem találsz az ízlésed szerinti ruhát a méretedben?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem tudod milyen színek és minták tesznek szebbé?
d'Elhoungne stílusalakítás
nincs még stílusos üzleti vagy magán ruhatárad?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnéd látni az új dizájner darabjainkat?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnél értesülni a trendekről, újdonságokról?
d'Elhoungne stílusalakítás
szeretnéd követni egy hazai márka fejlődését?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem találsz az ízlésed szerinti ruhát a méretedben?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem tudod milyen színek és minták tesznek szebbé?
d'Elhoungne stílusalakítás
nincs még stílusos üzleti vagy magán ruhatárad?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnéd látni az új dizájner darabjainkat?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnél értesülni a trendekről, újdonságokról?
d'Elhoungne stílusalakítás
szeretnéd követni egy hazai márka fejlődését?
d'Elhoungne stílusalakítás
d'Elhoungne stílusalakítás
nem találsz az ízlésed szerinti ruhát a méretedben?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem tudod milyen színek és minták tesznek szebbé?
d'Elhoungne stílusalakítás
nincs még stílusos üzleti vagy magán ruhatárad?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnéd látni az új dizájner darabjainkat?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnél értesülni a trendekről, újdonságokról?
d'Elhoungne stílusalakítás
szeretnéd követni egy hazai márka fejlődését?

 

Weboldalunk is használ-kat a jobb felhasználói élmény érdekében. Ha tovább böngészel, beleegyezel a használatukba.
d'Elhoungne © Divatház - Zsuzsanna d'Elhougne


© 2018 d'Elhoungne Minden jog fenntartva.