Üdvözöljük! Kérjük, engedélyezze a javascript használatát, mert ez szükséges a weboldalunk működéséhez! Köszönjük. :-) d'Elhoungne Divatház • Fashion House • Internetes áruház • Női ruházat

HÍREK - BLOG:

d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne 2021 júniusi első pezsgőpartink - Színem szerint 3 tervezővel
2021 / 3.
2021 júniusi első pezsgőpartink - Színem szerint 3 tervezővel »
2021-06-02

Tavasz-nyár-ősz vagy tél típus vagy? Esetleg még nem tudod? Sebaj, mert hármunk kínálatában rengeteg szép öltözetet és ékszert próbálhatsz fel miközben finom pezsgő és házisüti ízét élvezed. Hozd el a barátnődet is, hagy kényeztessük el mindkettőtöket! Sok szeretettel, egyszeri, csak itt érvényes kedvezményekkel és kínálattal várunk, 1 teljes órán át csak rátok figyelünk, titeket szépítünk majd!
...


DivatBlog:
d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról
2021 /2
2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról »
2021-04-20

Milyen kelméket láthatunk tehát a Premiere Vision ajánlatában, mit keressünk az üzletek polcain? Erről írok ebben a cikkemben.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári Színtrendek a párizsi Premiere Visionról
2021 / 1.
2021 tavaszi-nyári Színtrendek a párizsi Premiere Visionról »
2021-02-25

A Premiere Vision a világ legnagyobb és legfontosabb alapanyag, kellék (ruházati) és színtrend, mintatrend, kelmetrend szakvására. Öt színkártyát ajánl a szakvásár trendcsoportja a kényelmes utcai öltözködés számára.
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Köszöntjük az Új Esztendőt!
2020 / 7.
Köszöntjük az Új Esztendőt! »
2021-01-01

Véget ért a patkány éve, elkezdődött a bivaly éve. Vajon mit hoz?
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál
2020 / 6.
Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál »
2020-12-18

Protokoll, viselkedés kultúra, törődés? Nagy értékű vagy kis értékű, személyes, vagy személytelen ajándék? Elfogadhatom, vagy vissza kell küldenem?
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne 2020 áprilisi-májusi fejlesztéseink.
2020 / 5.
2020 áprilisi-májusi fejlesztéseink. »
2020-06-06

Az elmúlt időszakban kevesebbet hallhattatok rólunk, a háttérben azonban komoly fejlesztések zajlottak. Erről és a soron következőkről írok most nektek, mert nagy örömömre szolgál, hogy rá is kérdeztetek :-)
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Milyen lehetőségekben érdemes gondolkodni a jelenlegi helyzetben?
2020 / 4.
Milyen lehetőségekben érdemes gondolkodni a jelenlegi helyzetben? »
2020-06-03

Világunk átalakulásának vagyunk tanúi hónapok óta.
... egy új valóság van kialakulóban melyet tudomásul kell vennünk és kinek-kinek egyénileg kell megtalálnia azt a módot, ahogy tovább működhet
...


Koronavírus idején:
d'Elhoungne Mit nekem Kovid-19!
2020 / 3.
Mit nekem Kovid-19! »
2020-04-19

37. nap önkéntes elvonultságban. Odakint virágzó hársfák, kergetődző nyulak és
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Túl a jelenlegi helyzeten
2020 / 2.
Túl a jelenlegi helyzeten »
2020-04-11

Fontos, hogy szükség szerint változtasd meg a gondolkodásod és fókuszálj valami másra, pozitív dolgokra, a belső egyensúlyodra. Azt nem tudjuk felügyelni, hogy mi történik a világban, de részben kontrollálhatjuk azt, ami velünk történik.
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Ki a d`Elhoungne Divatház tervezője?
2020 / 1.
Ki a d`Elhoungne Divatház tervezője? »
2020-02-03

A második videó a d`Elhoungne Divatház tervezőjének, d`Elhougne Zsuzsannának szakmai útját mutatja be.
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Így öltöztetünk fel Téged is
2019 / 9.
Így öltöztetünk fel Téged is »
2019-12-06

Létrehoztunk egy youtube csatornát a d`Elhoungne Divatház számára, ahová feltöltöttük az első werk filmünket, amiből azt tudhatod meg, hogyan öltöztetünk fel téged is.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Farmerkék trendek 2019
2019 / 8.
Farmerkék trendek 2019 »
2019-06-04

A farmer a divatvilág főnixmadara, 1000 és egy új életre kel. Hol klasszikus indigókék, hol fekete, hol színes, hol koptatott, hol kőmosott, hol lyuggatott, hol felülfestett, hol bevonatos, hol hímzett, flitterezett, ringlizett, ... A variációk sora kifogyhatatlan.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Fürdőruha trendek 2019
2019 / 7.
Fürdőruha trendek 2019 »
2019-05-25

A mostani időjárás nem kedvez ugyan a fürdőruha viselésnek, de előbb utóbb csak beköszönt a nyár. Én mindenképp optimista vagyok, ezért szánom ezt a cikket a fürdőruha trendek ismertetésére.
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Fotóztunk
2019 / 6.
Fotóztunk »
2019-05-17

Különleges napot töltöttem, néhány nem hétköznapi emberrel. Lefotóztuk a mostanában elkészült öltözeteket.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Paco Rabanne 2019 Resort
2019 / 5.
Paco Rabanne 2019 Resort »
2019-05-08

Ígértem egy cikket nektek a francia divat fenegyerekének - lásd az előző cikkemben miért emlegették így - 2019 tavaszi kollekciójáról, mint számomra ezen szezonban a legkedvesebbről. Ez a 2019 RESORT, tehát hétvégi, kikapcsolódós, nyaralós, bulizós - azaz nem munkába járós - kollekciót 2018 június 19-én mutatták be Párizsban.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Paco Rabanne a sokoldalú
2019 / 4.
Paco Rabanne a sokoldalú »
2019-05-03

Szervusz, kedves olvasóm!
Ígéretem szerint ma Paco Rabanne (1934 február 18.-) 2019 Resort kollekciójáról és a Divatházról írok.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Divattervező vs. Ruhatervező
2019 / 3.
Divattervező vs. Ruhatervező »
2019-04-26

Üdvözöllek ismét!!! d`Elhougne Zsuzsanna vagyok, a te jövőbeni ruhaterveződ / öltözködésterveződ / divatterveződ és a d`Elhoungne DivatBlog szerzője. :-)
Divatház, kollekció, szezon, ruhatervező, divattervező vagy stylist! Csak úgy ömlenek a meghatározások, de vajon tudod kedves olvasó mit takarnak valójában? Azt hiszem teljes a káosz a köztudatban, sajtóban, de talán még a tervezők körében is sok kifejezés kapcsán.
...


Nekünk tetszett:
d'Elhoungne Tavaszi bolondságok egykor
2019 / 2.
Tavaszi bolondságok egykor »
2019-04-26

Sikk a szalonból: Az utóbbi két év a bogyós gyümölcsök, citrusfélék és dinnye bűvöletében telt el a divatban. Mármint cseresznye a fülben, a cipőn, citrom, dinnye a textílián,
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Ajándékaink 1-4.
2019 / 1.
Ajándékaink 1-4. »
2019-04-26

A jövőben itt olvashatsz majd az újdonságainkról, divat hírekről, érdekességekről, a következő kollekciónkról és várható ajándékaidról is.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne d`Elhoungne DivatBlog START!
2019 / 0.
d`Elhoungne DivatBlog START! »
2019-04-26

Miért kövess engem?
- Mert - ha itt vagy - érdekel a divat, érdekelnek a trendek és szeretnél olvasni róluk, érdekel a viselettörténet, kíváncsi vagy arra ki vagyok, mi ez a márka, hogyan dolgozik egy tervező, milyen az élete.
- Szeretnéd tudni mi áll jól neked, milyen színt, formát, hosszt viselj,
... 

DivatBlog:

2021 /2 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról

Az előző cikkemben (2021/1.) megismerhettétek azt az öt színkártyát, melyet a Premiere Vision (PRV), a világ legnagyobb és legfontosabb alapanyag, kellék (ruházati) - és színtrend, mintatrend, kelmetrend - szakvására ajánl a 2021 tavaszi-nyári szezonra, a női utcai, férfi utcai, illetve a sport-tech öltözékek számára. Ha esetleg nem olvastad még ezt a cikket, javaslom, hogy kezd ezzel, mert a divattrendek kialakításakor a legelső lépés a trendszínek meghatározása.

Nos, ezen a 3 napos szakvásáron minden szezonban van egy jókora pavilon, ahol a kiállító cégek afféle önpromótálásképp is az aktuális trendeknek leginkább megfelelő kelmevágatokat ajánlanak fel a kiállítás trend szakembereinek, akik azt tematikus `trend falakon` mutatják be a látogatóknak. Ez egy csodálatosan inspiratív hely, én többször vissza szoktam térni alaposan átértékelni és elraktározni amit látok. A 2020-as PRV-on 339 kiállító kínálatából állították össze ezeket a `trend falakat`.

A kelme és kellék gyártók innovációs munkáját egyrészt a beszerezhető / előállítható alapanyagok és technológiák, másrészt a társadalmi elvárások, harmadrészt a nagymegrendelők igényei (globális brandek) határozzák meg. A PRV felmérése alapján a divatmárkák (VÉGRE!) a környezetbarátabb divattermékek felé mozdulnak el, ami visszahat a kelme és kellék gyártókra. A sport és szabadidős tevékenységek fontossága egyre nő a fejlett országokban, ez pedig csúcstechnológiai megoldásokat igényel. Lásd melegítő vagy hűtő ruházat, ízületek védelme, tehermentesítése, UV védelem, a párologtatás elősegítése, vírus, baktérium, gomba elleni védelem, ütés elleni védelem, a testműködés ellenőrzése,...

A sokat emlegetett (nálunk sajnos még kevésbé gyakorolt) környezettudatosság hívta életre az ökotermékek új divatját, a kevésbé szennyező anyagok iránti igényt, de a személyre szabás újra felfedezését is, ami számunkra divattervezők, ruhatervezők számára jelentős kihívás, hiszen a hazai piacon ezt a munka mennyiséget és minőséget erős középosztály híján nem lehet tömegek számára elérhetővé tenni. Ez az új és erősödő trend mind a férfiak mind a nők számára újfajta sikket és divatosságot kölcsönöz, eredetiséggel és fantáziával megfűszerezve.

Milyen kelméket láthatunk tehát a Premiere Vision ajánlatában, mit keressünk az üzletek polcain?

d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról

1. forrás: Premiere Vision Paris alapján d`Elhoungne Fashion house

d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról

1. forrás: Premiere Vision Paris alapján d`Elhoungne Fashion house

Keressük az Eco-responsible kelméket!
Melyek is ezek? Az újrahasznosított anyagok, az organikus, azaz természetes szálasanyagok, a környezetbarát kikészítés (=az eco-friendly finishing) és a biopolimerek. (A biopolimerek olyan polimerek, azaz hosszú láncú szerves molekulák, amelyek kőolajszármazék helyett megújuló nyersanyagforrásból állíthatók elő és biológiai úton lebonthatók. Építőkövük pedig a növényekben megtalálható glükóz.)

Ha valamiféle generál jellemzőt keresünk a kelmék jellemzői közt, az az üdeség, a vizuális egyszerűsítés és a selyem által ihletett, selyem hatású, fényű, megtörtségű felületek az elegáns, de a hétköznapi viseletben is.

Az első képen a blúzok és ruhák számára ajánlott kelméket láthatod.
Viseljünk pamut ingvásznat, nőiesített csíkozással, jacquarde szövéssel, akár férfi ingfazonban (mellformázóval szerkesztve!!!). Látszólag ellentmondva a vizuális egyszerűsítés trendjének a felsők és ruhák elején és középen finoman szemcsés felületek, könnyű kreppek, finoman redőzött kötött anyagok, azaz lágy, kreppes hullámfelület lesz látható.

Ismered az érzést (vágyat), hogy egyszerre mindent szeretnél? Kényelmet, csillogást, luxust, sportot? Ha igen, akkor örülni fogsz, hogy nem kell választanod a szabadidős kényelem és a selymes matériák között, mert a gyártók viszkóz és más mesterséges fonalak felhasználásával ötvözték a két adottságot létrehozva egyfajta érzéki és könnyen viselhető, finomráncos és rugalmas, a testet szinte körbefolyó kötött kelmét és fleecet.

A felsők kelmeválasztása távol áll a merészen mutatós látványtól. Ebben az évszakban, a vibráló, selymes, diszkrét csillogás, nagyobb felületeken mosott szatén adta tompa, tört visszaverődés, vagy kreppes hullámfény és a textília rezgésekor erősödő csillogás, valamint az egyszerű simakötésminta adja majd az oly fontos ragyogást öltözékünknek. Ugyanakkor még a légiesen könnyű textíliák is sűrű szövésűek.

d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról

2. forrás: Premiere Vision Paris alapján d`Elhoungne Fashion house

d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról

2. forrás: Premiere Vision Paris alapján d`Elhoungne Fashion house

A második képen a blézerek, dzsekik és kosztümök számára ajánlott kelméket láthatod.
A selymes hatás sokrétű lehet, de mindenképp jellemzi a ruhadarabokat és inspirálja a felsők és nadrágok tervezőit is. A szatén nagyon sűrű és sima felületű, ugyanakkor úgy öleli körül a testet mintha folyékony lenne. A növényi rostok viszont hullámos, lágy kreppes felületet eredményeznek.

Lenszerű selymek, finom szabálytalanságokkal gazdagított sima vásznak, megtévesztően nyers értékes tweedek. Ezek a szezon drágán rusztikus kelméi.

Tiszta és friss - ez is lehetne a szezon mottója. Az egyszerűségre való törekvés erősödik ebben a szezonban, az alkotói fantáziát a frissesség keresése vezeti, nagyon tiszta pique és négyzetes struktúrákkal és vakmerően kontrasztos, de finomabban elosztott tenisz csíkokkal kombinálva.

Selymes és hétköznapi - a nőies utcai viselet kelmegyártói egyszerre törekednek a drága pamut és hétköznapi selymesség hatására. A vásárlók pedig elvárják, hogy jobban simuljon a testükre, kényelmesen kövesse a vonalaikat a kelme, így e két vágy keresztezése segítette a selymes hibrid kelmék, mint a cupro és a lyocell keverékek központi szerepét, mosott vagy enyhén ráncos kikészítésekkel a fényes minőségekben.

d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról

3. forrás: Premiere Vision Paris alapján d`Elhoungne Fashion house

d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról

3. forrás: Premiere Vision Paris alapján d`Elhoungne Fashion house

A harmadik képen a legdivatosabb kelmemintákat láthatod.
A PRV Best felmérése alapján a virágok és a geometrikus minták vannak általában élen, de ebben a 2021-es tavaszi-nyári szezonban képesek ezeket `kitúrni` az élről és legkeresettebb motívummá lépnek elő a megfestett és megrajzolt lomb mintázatok.

Ezt a növényi egzotikát világos, vibráló, áttetsző akvarell színekkel, vagy kontraszt nélküli gouache (matt, egyenletes,nem átlátszó) festéssel hozzák létre a textilminta tervezők. De bármi legyen is a rajzolási technika, elengedhetetlen a vizuális egyszerűsítés, kevesebb színnel, szép grafikával és többnyire közepes méretű motívumokkal.

Az áttetszőség, az anyagfelület motívumai közötti üres terekkel való játék igen kedvelt és dekoratív. A tömör felületeken az égetett minták és vágott fonalas rétegzett jacquardok preferáltak, leginkább leveles, csíkos, vagy stilizált virág verziókban. Ezt úgy kell elképzelned, hogy van egy alapkelme, ami egy sűrű szövésű, de áttetsző mondjuk muszlin és ezen az alapon vannak pl. beleszőtt nem áttetsző levélminták, vágott, szálas széllel. Igen szép és drága kelmék ezek. A nagyon könnyed csipkék, szépen rajzolt hímzésmotívumok tünékeny tüllökön és nyomatok voile vagy organza alapon már megfizethetőbb és szintén igen kedvelt megoldások lesznek az áttetsző és tömör felületek játékára.

A szezon egyik különlegessége, hogy a vásárlók diszkrétebb fémes termékek felé fordulnak, mint a selyem, a csipke és a hímzés fémes aspektusai, amilyen a fonalból származó fény, amely finoman tárul fel, fokozva a díszítések értékességét, vagy finoman fejeződik ki félig átlátszó alapon.

A kollekciókban mindenütt jelen levő virágválogatások két konkrét irányt mutatnak. Vagy nagy, széles távolságban és levegősen elhelyezettek, vagy egészen minik és olyan közel vannak egymáshoz, hogy teljesen eltakarják az alapfelületet. Ez utóbbi a tone-in-tone (egy szín árnyalatai) multikolor verziókban, míg a nagyléptékű virágok inkább világos alapokon preferáltak.

A Moirés a szezon középpontjában áll, új kifinomultságot kölcsönözve a szöveteknek. Bársonyos alapon a moaré-effektusok különösen hangsúlyozzák az arany árnyalatok értékességét. A jacquard mintákban a finom lurex fonalak kézzel rajzolt vonalat utánoznak. Időnként a hullámok ingadozóbbak, rezgőbbek és színesebbek, ahogyan a türelmetlen örvények, amelyek visszafoghatatlanul utat törnek maguknak.

A kiegészítők nagyvonalúak és tarkák - mint egy ugródeszka az optimista és színes jövőbe - hatásukra ide-oda rezegnek, ringanak a ruhadarabok, nem tudsz elbújni a tömegben.

Az újrahasznosított plexiből készült csiszolt és viaszolt kiegészítők a gyöngyházat utánozzák, diszkrét, tejszerű halvány felületükkel. Az organza átlátszósága egy sor hideg pasztellben, hideg arannyal és ezüsttel keveredik, felidézve a nyári napfényben fürdő folyó megnyugtató csobogását.

Új youtube sorozatot indítottunk, trendekről, divatról, stílusról Neked! Színem szerint - 3 designer beszélgetése  » Szeretettel várunk!
2021-04-20

  Még senki sem szólt hozzá ehhez a témához, te lehetsz az első. 😍
 
Biztosan megérted, hogy ellenőrizzük a hozzászólásodat, tartalmaz-e tiltott tartalmat, mint: káromkodás, politizálás, rosszindulatú megjegyzés, vagy reklám. :-) Amennyiben bármi ilyesmi lenne benne, töröljük és emailben közöljük veled a törlés okát. Három, súlyos esetben már az első alkalom után letilthatjuk a hozzászólásaidat.

 

d'Elhoungne stílusalakítás
d'Elhoungne stílusalakítás
nem találsz az ízlésed szerinti ruhát a méretedben?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem tudod milyen színek és minták tesznek szebbé?
d'Elhoungne stílusalakítás
nincs még stílusos üzleti vagy magán ruhatárad?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnéd látni az új dizájner darabjainkat?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnél értesülni a trendekről, újdonságokról?
d'Elhoungne stílusalakítás
szeretnéd követni egy hazai márka fejlődését?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem találsz az ízlésed szerinti ruhát a méretedben?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem tudod milyen színek és minták tesznek szebbé?
d'Elhoungne stílusalakítás
nincs még stílusos üzleti vagy magán ruhatárad?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnéd látni az új dizájner darabjainkat?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnél értesülni a trendekről, újdonságokról?
d'Elhoungne stílusalakítás
szeretnéd követni egy hazai márka fejlődését?
d'Elhoungne stílusalakítás
d'Elhoungne stílusalakítás
nem találsz az ízlésed szerinti ruhát a méretedben?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem tudod milyen színek és minták tesznek szebbé?
d'Elhoungne stílusalakítás
nincs még stílusos üzleti vagy magán ruhatárad?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnéd látni az új dizájner darabjainkat?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnél értesülni a trendekről, újdonságokról?
d'Elhoungne stílusalakítás
szeretnéd követni egy hazai márka fejlődését?

 

Weboldalunk is használ-kat a jobb felhasználói élmény érdekében. Ha tovább böngészel, beleegyezel a használatukba.
d'Elhoungne © Divatház - Zsuzsanna d'Elhougne


© 2018 d'Elhoungne Minden jog fenntartva.