Üdvözöljük! Kérjük, engedélyezze a javascript használatát, mert ez szükséges a weboldalunk működéséhez! Köszönjük. :-) d'Elhoungne Divatház • Fashion House • Internetes áruház • Női ruházat

HÍREK - BLOG:

d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne 2021 júniusi első pezsgőpartink - Színem szerint 3 tervezővel
2021 / 3.
2021 júniusi első pezsgőpartink - Színem szerint 3 tervezővel »
2021-06-02

Tavasz-nyár-ősz vagy tél típus vagy? Esetleg még nem tudod? Sebaj, mert hármunk kínálatában rengeteg szép öltözetet és ékszert próbálhatsz fel miközben finom pezsgő és házisüti ízét élvezed. Hozd el a barátnődet is, hagy kényeztessük el mindkettőtöket! Sok szeretettel, egyszeri, csak itt érvényes kedvezményekkel és kínálattal várunk, 1 teljes órán át csak rátok figyelünk, titeket szépítünk majd!
...


DivatBlog:
d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról
2021 /2
2021 tavaszi-nyári NŐI Kelmetrendek a párizsi Premiere Visionról »
2021-04-20

Milyen kelméket láthatunk tehát a Premiere Vision ajánlatában, mit keressünk az üzletek polcain? Erről írok ebben a cikkemben.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne 2021 tavaszi-nyári Színtrendek a párizsi Premiere Visionról
2021 / 1.
2021 tavaszi-nyári Színtrendek a párizsi Premiere Visionról »
2021-02-25

A Premiere Vision a világ legnagyobb és legfontosabb alapanyag, kellék (ruházati) és színtrend, mintatrend, kelmetrend szakvására. Öt színkártyát ajánl a szakvásár trendcsoportja a kényelmes utcai öltözködés számára.
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Köszöntjük az Új Esztendőt!
2020 / 7.
Köszöntjük az Új Esztendőt! »
2021-01-01

Véget ért a patkány éve, elkezdődött a bivaly éve. Vajon mit hoz?
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál
2020 / 6.
Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál »
2020-12-18

Protokoll, viselkedés kultúra, törődés? Nagy értékű vagy kis értékű, személyes, vagy személytelen ajándék? Elfogadhatom, vagy vissza kell küldenem?
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne 2020 áprilisi-májusi fejlesztéseink.
2020 / 5.
2020 áprilisi-májusi fejlesztéseink. »
2020-06-06

Az elmúlt időszakban kevesebbet hallhattatok rólunk, a háttérben azonban komoly fejlesztések zajlottak. Erről és a soron következőkről írok most nektek, mert nagy örömömre szolgál, hogy rá is kérdeztetek :-)
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Milyen lehetőségekben érdemes gondolkodni a jelenlegi helyzetben?
2020 / 4.
Milyen lehetőségekben érdemes gondolkodni a jelenlegi helyzetben? »
2020-06-03

Világunk átalakulásának vagyunk tanúi hónapok óta.
... egy új valóság van kialakulóban melyet tudomásul kell vennünk és kinek-kinek egyénileg kell megtalálnia azt a módot, ahogy tovább működhet
...


Koronavírus idején:
d'Elhoungne Mit nekem Kovid-19!
2020 / 3.
Mit nekem Kovid-19! »
2020-04-19

37. nap önkéntes elvonultságban. Odakint virágzó hársfák, kergetődző nyulak és
...


ÉletMód:
d'Elhoungne Túl a jelenlegi helyzeten
2020 / 2.
Túl a jelenlegi helyzeten »
2020-04-11

Fontos, hogy szükség szerint változtasd meg a gondolkodásod és fókuszálj valami másra, pozitív dolgokra, a belső egyensúlyodra. Azt nem tudjuk felügyelni, hogy mi történik a világban, de részben kontrollálhatjuk azt, ami velünk történik.
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Ki a d`Elhoungne Divatház tervezője?
2020 / 1.
Ki a d`Elhoungne Divatház tervezője? »
2020-02-03

A második videó a d`Elhoungne Divatház tervezőjének, d`Elhougne Zsuzsannának szakmai útját mutatja be.
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Így öltöztetünk fel Téged is
2019 / 9.
Így öltöztetünk fel Téged is »
2019-12-06

Létrehoztunk egy youtube csatornát a d`Elhoungne Divatház számára, ahová feltöltöttük az első werk filmünket, amiből azt tudhatod meg, hogyan öltöztetünk fel téged is.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Farmerkék trendek 2019
2019 / 8.
Farmerkék trendek 2019 »
2019-06-04

A farmer a divatvilág főnixmadara, 1000 és egy új életre kel. Hol klasszikus indigókék, hol fekete, hol színes, hol koptatott, hol kőmosott, hol lyuggatott, hol felülfestett, hol bevonatos, hol hímzett, flitterezett, ringlizett, ... A variációk sora kifogyhatatlan.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Fürdőruha trendek 2019
2019 / 7.
Fürdőruha trendek 2019 »
2019-05-25

A mostani időjárás nem kedvez ugyan a fürdőruha viselésnek, de előbb utóbb csak beköszönt a nyár. Én mindenképp optimista vagyok, ezért szánom ezt a cikket a fürdőruha trendek ismertetésére.
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Fotóztunk
2019 / 6.
Fotóztunk »
2019-05-17

Különleges napot töltöttem, néhány nem hétköznapi emberrel. Lefotóztuk a mostanában elkészült öltözeteket.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Paco Rabanne 2019 Resort
2019 / 5.
Paco Rabanne 2019 Resort »
2019-05-08

Ígértem egy cikket nektek a francia divat fenegyerekének - lásd az előző cikkemben miért emlegették így - 2019 tavaszi kollekciójáról, mint számomra ezen szezonban a legkedvesebbről. Ez a 2019 RESORT, tehát hétvégi, kikapcsolódós, nyaralós, bulizós - azaz nem munkába járós - kollekciót 2018 június 19-én mutatták be Párizsban.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Paco Rabanne a sokoldalú
2019 / 4.
Paco Rabanne a sokoldalú »
2019-05-03

Szervusz, kedves olvasóm!
Ígéretem szerint ma Paco Rabanne (1934 február 18.-) 2019 Resort kollekciójáról és a Divatházról írok.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne Divattervező vs. Ruhatervező
2019 / 3.
Divattervező vs. Ruhatervező »
2019-04-26

Üdvözöllek ismét!!! d`Elhougne Zsuzsanna vagyok, a te jövőbeni ruhaterveződ / öltözködésterveződ / divatterveződ és a d`Elhoungne DivatBlog szerzője. :-)
Divatház, kollekció, szezon, ruhatervező, divattervező vagy stylist! Csak úgy ömlenek a meghatározások, de vajon tudod kedves olvasó mit takarnak valójában? Azt hiszem teljes a káosz a köztudatban, sajtóban, de talán még a tervezők körében is sok kifejezés kapcsán.
...


Nekünk tetszett:
d'Elhoungne Tavaszi bolondságok egykor
2019 / 2.
Tavaszi bolondságok egykor »
2019-04-26

Sikk a szalonból: Az utóbbi két év a bogyós gyümölcsök, citrusfélék és dinnye bűvöletében telt el a divatban. Mármint cseresznye a fülben, a cipőn, citrom, dinnye a textílián,
...


d`Elhoungne Műhely:
d'Elhoungne Ajándékaink 1-4.
2019 / 1.
Ajándékaink 1-4. »
2019-04-26

A jövőben itt olvashatsz majd az újdonságainkról, divat hírekről, érdekességekről, a következő kollekciónkról és várható ajándékaidról is.
...


DivatBlog:
d'Elhoungne d`Elhoungne DivatBlog START!
2019 / 0.
d`Elhoungne DivatBlog START! »
2019-04-26

Miért kövess engem?
- Mert - ha itt vagy - érdekel a divat, érdekelnek a trendek és szeretnél olvasni róluk, érdekel a viselettörténet, kíváncsi vagy arra ki vagyok, mi ez a márka, hogyan dolgozik egy tervező, milyen az élete.
- Szeretnéd tudni mi áll jól neked, milyen színt, formát, hosszt viselj,
... 

ÉletMód:

2020 / 6. Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál

Egyetemi éveim alatt a protokoll szaktanácsadó- és rendezvényszervező szakon, az egyik fő tárgy amit hallgattam a viselkedéskultúra volt. Azt gondolhatnánk, hogy viselkedni mindenki tud, miért szükséges viselkedéskultúrát oktatni, tanulni. Valóban, viselkedni mindenki tud, pontosabban mindenki viselkedik valamilyen módon, de hogy illendően-e vagy sem, már korántsem annyira egyértelmű minden helyzetben. A viselkedéskultúra ismerete épp e bizonytalanságot hivatott megszüntetni, és azzal a tudattal ruház fel bennünket, hogy viselkedésünkkel senkit sem fogunk megbántani, megsérteni. Ismeretében nemcsak véletlenszerűen alkalmazzuk az egyes szabályokat, hanem tudatosan és megfelelően, ami magabiztossággal ruház fel. Az egyes szabályok alkalmazása segíti az egymás iránti tisztelet kifejezésre juttatását, és ezen keresztül csökkenti a félreértések lehetőségét. Egyértelmű jelzéssel szolgál a másik fél részére, így könnyebben reagálunk bizonyos helyzetekre. A viselkedéskultúra tehát a kulturált viselkedés szabályait fedi le. Az egyes kultúrákra jellemző viselkedési szabályok ugyanakkor eltérőek lehetnek, így utazás előtt mindenképpen érdemes, mi több szükséges utána néznünk mindennek, hisz felesleges kellemetlenségektől, kényelmetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

A viselkedéskultúra egyik vetülete az ajándékozás, mely karácsony közeledtével különösen időszerű. Mivel azonban ajándékozni mindig jó, ahogy ajándékot kapni is jó élmény, tágabb perspektívából közelítjük meg az ajándékozás kérdéskörét, nem kizárólag a közelgő ünnepre vonatkoztatva.

Az ajándékok köre lehet:
- tárgyi ajándék
- szolgáltatás igénybevétele: vásárlási utalvány
- élmény nyújtása: utazásra való befizetés

Kevésbé közismert, de az ajándékok jellegük alapján csoportosíthatók. Így beszélhetünk hivatalos- és magánjellegű ajándékokról. Az előbbi körébe tartozik az állami ajándék, a lekötelező ajándék, és a figyelmességi ajándék.

d'Elhoungne Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál

kép: d`Elhoungne

d'Elhoungne Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál

kép: d`Elhoungne

Hivatalos ajándékok:

Állami ajándék nyújtása a diplomáciai életben szokás, így erről e bogbejegyzésben nem esik szó. Mind üzletasszonyként, mind magánemberként azonban illik tisztában lennünk a lekötelező és a figyelmességi ajándék mibenlétével.

A lekötelező ajándék jellegéből adódóan nagy értékű, hisz az ajándékot adó az ajándéka fejében ellenszolgáltatást vár a másik féltől. Azaz, az ilyen jellegű ajándékozás célja, hogy az ajándéknyújtó irányába lekötelezze azt a személyt, aki az ajándékot kapja. Sok munkahelyen etikai kódex tiltja az efféle ajándék elfogadását, hisz a megvesztegetés egyik eszköze lehet, és ezáltal a cég jó hírneve, megbízhatósága sérülhet. Az állami szférában lekötelező ajándék elfogadása szigorúan tilos. A lekötelező ajándék elfogadása tehát, a befolyásolás eszközeként olyan helyzetet teremthet, ami alkalmassá válhat arra, hogy az ajándékot elfogadó személyt jogtalan előny nyújtására késztesse az ajándékozó javára. Mindez történhet önkéntesen, kérésre vagy akár fenyegetés hatására. Mindebből kifolyólag a lekötelező ajándékot nem illendő vagy nem is szabad elfogadni. Abban az esetben, ha az ajándék postán érkezik, az ajándékot vissza kell küldeni az ajándékot nyújtó személynek. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha az ajándék kicsomagolását követően válik ismertté az ajándékozás jellege. Lekötelező mértékűnek minősül az olyan ajándék, melyet saját jogszerűen megszerzett jövedelmünkből, a szokásos életvitelünk fenntartása mellett nem engedhetnénk meg magunknak, vagyis a bevételeink nem teremtenek fedezetet az extra, luxus kiadásokra.

A figyelmességi ajándék a lekötelező ajándékkal szemben kis értéket képvisel, melynek alapvető célja hogy emlékeztesse a feleket egy megbeszélésre, egy találkozóra, sikeres üzletkötésre, közös munkára. A figyelmességi ajándék tehát a felek közötti kapcsolat kellemes, hasznos voltát hivatott hangsúlyozni.

Magán ajándékok:

A fentebb sorolt hivatalos ajándékoktól eltérően a magán ajándék mibenléte a legmeghatározóbb, hisz az emberek többsége az ajándékozás ezen formájával találkozik. Az ajándék kiválasztása kapcsán vannak közös ismérvek melyeket célszerű figyelembe venni, így például a megajándékozni kívánó személy neme, életkora, érdeklődési köre, életkörülményei (kertes ház vagy lakás, szeret utazni vagy sem, stb), igényei, szokásai.

Fontos, hogy az ajándék kiválasztásánál ne a saját igényünket akarjuk kielégíteni, hanem a megajándékozni kívánt személyét. Az adott személy szempontjából használati értékkel bíró ajándékot válasszunk, azaz ne adjunk valamit csak azért, hogy adjunk. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy bár szerintünk megtaláltuk a tökéletes ajándékot, a megajándékozott mégsem leli örömét az ajándékunkban. Az ajándék tehát minden esetben legyen személyre szóló, megválasztása során legyünk kreatívak, de mindig maradjunk a jó ízlés határain belül. Kerüljük a giccses vagy a tömegtermékeket vásárlását. Az ajándék kiválasztása előtt célszerű tudakozódni, hogy az adott személy minek venné hasznát, milyen ajándéknak örülne leginkább, mi az, amire vágyik. Így érdemes figyelemmel lennünk a bennünket körülvevő személyek apró jelzéseire, elejtett mondataira, akár egy Tv-reklám során elhangzott megjegyzésre, akár egy közös bevásárlás vagy egy beszélgetés során elhangzottakra. Ha figyelünk, nagy valószínűséggel kapunk némi eligazítást arra vonatkozóan, hogy az érintett személy minek örülne a leginkább. Jól tesszük, ha eme érzékünket nemcsak az ünnepek közeledtével élesztjük fel, hanem egész éven át gyakoroljuk, akár feljegyzéseket is készítve, így karácsony vagy más ünnepnap közeledtével már sokkal könnyebb dolgunk lesz.

A saját készítésű ajándékoknál is ügyelj arra, hogy az minőségi legyen, és bírjon valamilyen használati értékkel (lakás dekoráció, egy viselhető darab, saját készítésű fürdősó, szappan, ékszer, stb), avagy a személyek közötti kapcsolat értékes voltát hangsúlyozza (fényképalbum összeállítása, stb).

Az ajándékozást azzal emeljük egy magasabb szintre, ha a megajándékozott örömét leli az ajándékban. Az ajándékozás tehát ne pusztán egy gesztusról szóljon!

d'Elhoungne Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál

kép: d`Elhoungne

d'Elhoungne Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál

kép: d`Elhoungne

Az ajándékozás főbb szabályai:

Az ajándékot minden esetben becsomagolva adjuk át, ha magunk nem tudjuk ízlésesen becsomagolni, kérhetjük a termék becsomagolását az üzletben, illetve napjainkban már számtalan online áruház is vállal ünnepi csomagolást. A kapott ajándékot illik kibontani az ajándékot nyújtó személye előtt, és azt illik megköszönni. Az ajándék kibontása alól, csak az ajándékot adó személy adhat felmentést. Ha az otthonunkban fogadunk vendégeket és bonbont kapunk ajándékba, azzal illik körbe kínálni a társaságot, ugyanez érvényes arra az esetre is, ha szeszes ital kapunk ajándékba. Kétszer egymás után nem illik azonos ajándékot adni, és próbáljuk meg elkerülni, hogy az egyes alkalmak során ugyanazt az ajándékot nyújtsuk át (minden születésnapra desszert, minden karácsonykor sál), hisz ha már felkészültem várják az ajándékunkat ("megint ugyanazt fogom kapni"), az nem lesz örömteli. Ügyeljünk arra, hogy az ajándékozás egyik kellemes eleme, az az izgalommal teli várakozás, ami az ajándék meglepetésjellegében nyilvánul meg megmaradjon a megajándékozandó személy részére.

Külföldiek részére adandó ajándék:

Külföldi barátnak, esetleg üzleti partnernek adandó ajándék esetében mindenképpen járjunk utána, hogy adott kultúrán belül milyen ajándékozási szokások érvényesülnek. Ideértve az ajándékként adható termékek, tárgyak körét, jellegét, és ideértve azt is, hogy személyes ajándékozás során a megajándékozott az ajándék átvételekor kibontja-e az ajándékát. Ez utóbbi ugyanis nem minden kultúrában elvárás ahogy nálunk, sőt egyes kultúrákban nem is illik kibontani az ajándékot az ajándékot átnyújtó személy előtt. Mielőtt tehát torz következtetéseket vonnánk le a külföldi partner viselkedését illetően, alaposan járjunk utána az adott ország kulturális szokásainak. Eltérések tapasztalása esetén pedig ne rökönyödjünk meg, és ne kezdjük összehasonlítani az egyes szokásokat. Az eltérések ugyanis nem azt jelentik, hogy az egyik vagy a másik kultúra jobb, netán feljebb való. Ez mindössze annyit jelent, hogy az egyes kultúrák eltérő jegyeket mutatnak, tehát különböznek egymástól. Ennek ismeretét nevezzük interkulturális ismeretnek, interkulturális tudásnak. Minél több, és szerteágazóbb ismerettel rendelkezik valaki e téren, annál könnyebben igazodik el a világban, annál könnyebben megérti és annál könnyebben elfogadja a másik kultúrát és az adott kultúrát maguknak valló embereket, valamint annál kevésbé lesz befolyásolható, hisz a saját közvetlen tapasztalatából tud meríteni. Az ajándék kiválasztásánál pedig országtól függetlenül legyünk tekintettel arra, hogy az sohasem sérthet vallást vagy kultúrát!

d'Elhoungne Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál

kép: d`Elhoungne

d'Elhoungne Ajándékozás - amit eddig talán nem tudtál

kép: d`Elhoungne

Ajánlás:
Görög Ibolya protokollszakértő az egyik legismertebb név a szakmában, egyben számtalan könyv szerzője. Az alábbi linken elérhető videóban Görög Ibolya az ajándékozásról beszél humorral, bölcsességgel átitatva mondandóját. Ajánlom figyelmetekbe az előadását, melyben számos ünnepi alkalomra kitér! Ünnepeink protokollja: https://www.youtube.com/watch?v=cO1c1eqbHvs

Szeretettel:
d`Elhougne Krisztina

Év végi akciónk
Az alábbi linkre kattintva ajándékutalványunkkal kedveskedtünk Neked. Választhatsz 5.000,-Ft, 10.000,-Ft, 20.000,-Ft vagy 50.000,-Ft értékűt. Garantáltan örül majd aki kapja, hiszen lesz egy éve, hogy eldöntse mire használja fel, akár a weboldalunkról választ egy páratlanul szép ruhadarabot, akár saját méretére varratja azt, egy általunk biztosított vagy általa hozott ruhaanyagból, vagy akár stílustanácsadásra, szín és testalkat elemzésre használja fel.
Az ajándékkártya átruházható!
Kérdés esetén keress bennünket! Szeretettel várunk! ajándékutalványaink (négyféle) »

Megjegyzés:
Ha tetszett a bejegyzésünk, kérjük nyomj egy like-ot, olvasd el a korábbi bejegyzéseinket is, és ajánl bennünket azon barátaidnak, ismerőseidnek, akik blogbejegyzéseink, saját márkás ruházati termékeink, valamint szolgáltatásaink (személyre szabott színanalízis és tanácsadás, személyre szabott ruhatervezés és kivitelezés) iránt érdeklődők lehetnek. Ha még nem tetted meg, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy részt vehess azon kedvezményes vásárlási és szolgáltatási lehetőségeinkben, amelyeket a feliratkozott látogatóink körében érvényesítünk. Nézd meg Yutube csatornánkat, ahol bemutatkozó videonkat is megtalálhatod, ha tetszett amit láttál, ne felejtsd el like-olni.

2020-12-18

  Még senki sem szólt hozzá ehhez a témához, te lehetsz az első. 😍
 
Biztosan megérted, hogy ellenőrizzük a hozzászólásodat, tartalmaz-e tiltott tartalmat, mint: káromkodás, politizálás, rosszindulatú megjegyzés, vagy reklám. :-) Amennyiben bármi ilyesmi lenne benne, töröljük és emailben közöljük veled a törlés okát. Három, súlyos esetben már az első alkalom után letilthatjuk a hozzászólásaidat.

 

d'Elhoungne stílusalakítás
d'Elhoungne stílusalakítás
nem találsz az ízlésed szerinti ruhát a méretedben?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem tudod milyen színek és minták tesznek szebbé?
d'Elhoungne stílusalakítás
nincs még stílusos üzleti vagy magán ruhatárad?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnéd látni az új dizájner darabjainkat?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnél értesülni a trendekről, újdonságokról?
d'Elhoungne stílusalakítás
szeretnéd követni egy hazai márka fejlődését?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem találsz az ízlésed szerinti ruhát a méretedben?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem tudod milyen színek és minták tesznek szebbé?
d'Elhoungne stílusalakítás
nincs még stílusos üzleti vagy magán ruhatárad?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnéd látni az új dizájner darabjainkat?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnél értesülni a trendekről, újdonságokról?
d'Elhoungne stílusalakítás
szeretnéd követni egy hazai márka fejlődését?
d'Elhoungne stílusalakítás
d'Elhoungne stílusalakítás
nem találsz az ízlésed szerinti ruhát a méretedben?
d'Elhoungne stílusalakítás
nem tudod milyen színek és minták tesznek szebbé?
d'Elhoungne stílusalakítás
nincs még stílusos üzleti vagy magán ruhatárad?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnéd látni az új dizájner darabjainkat?
d'Elhoungne stílusalakítás
elsőként szeretnél értesülni a trendekről, újdonságokról?
d'Elhoungne stílusalakítás
szeretnéd követni egy hazai márka fejlődését?

 

Weboldalunk is használ-kat a jobb felhasználói élmény érdekében. Ha tovább böngészel, beleegyezel a használatukba.
d'Elhoungne © Divatház - Zsuzsanna d'Elhougne


© 2018 d'Elhoungne Minden jog fenntartva.